רבים מאיתנו, ההורים, רואים שהילדים מתקשים בבית הספר, בביצוע שינוי הבית ובעוד מטלות שונות. הקושי הרבה פעמים הוא להבין כיצד לעזור לילדים ולכן, אם גם אתם מרגישים כך, כדאי שתדעו: יכול להיות שעכשיו זה המצב לעשות לילדים אבחון.
מדוע כדאי לעשות לילד אבחון?
בין אם אתם חושבים היום על איבחון מוקסו לאחד מהילדים שלכם ובין אם אתם בעצמכם הייתם רוצים שיעשו לכם אבחון כזה, כדאי שתדעו שמדובר על בחירה נכונה. אומנם זה נכון שיש מגוון אדיר של אבחונים בעידן שבו אנחנו חיים, אך אין עוד אבחון מדויק כמו זה. העניין הוא שהמודעות בעידן שלנו לכל הנושא של הפרעות קשב וכדומה הולכת וגדלה, מה שמסביר מדוע ישנם גם לא מעט מכונים שבהם ניתן יהיה לעבור אבחונים שונים. עם זאת, לא כל האבחונים יכולים להיות מספיק מדויקים, מה שאומר שלא כל אבחון בסופו של דבר יוביל לכך שנצליח לעזור לילד. לכן, אם אתם כבר לוקחים את הילדים שלכם לעבור חוויה כזאת, כדאי לדעת שאבחון מוקסו זו הבחירה הנכונה.
המקום הנכון לאבחון
מתלבטים לאן לגשת ואיפה הילד יוכל לעשות את האבחון? אם כך, כדאי לדעת, לפני הכול, שלא בכל מקום שבו מציעים לילד שלכם לעשות אבחון כזה באמת מדובר על מוקסו. יש אינספור סוגים של אבחונים ולכן יש לבדוק מראש איפה אתם מתכוונים לעשות את האבחון לילד. בנוסף לסוג האבחון עצמו, יש טעם גם לבדוק מי יעשה את האבחון, האם המכון קיים כבר שנים רבות והאם מדובר על מכון שנחשב למומלץ בתחום שלו. קחו בחשבון שלא פעם, כאשר מדובר על מכונים ידועים ומוכרים, צריך לקבוע תור כמה שיותר זמן מראש. לכן, אם חשוב לכם שהילד יעבור את האבחון כמה שיותר מהר, אנחנו ממליצים לכם לטפל בעהיין הזה עוד היום.
מה עושים אחרי קבלת התוצאות?
לא קל לענות על השאלה הזאת, אך בפועל זו השאלה החשובה באמת. מה עושים? איך מגישים עזרה לילד? והאם יש לו סיכוי להצליח להתמודד כמו שצריך עם בעיות הקשב והריכוז? חשוב שתדעו: הרבה מאוד תלוי בכם. כלומר, יש היום ידע רב, שיטות ולא מעט דרכים שיכולות לסייע לנו לעזור למי שיש לו הפרעת קשב וריכוז. עם זאת, בסופו של דבר, אם ההורים לא בתמונה ולא תמוכים, עלול להיות שלילד יהיה קצת קשה להתמודד עם העניין לבד. ממש כפי שלא הייתם קונים ארונות לחדר שינה ככה סתם, בלי לעשות השוואה ובירורים מראש, כך גם לא כדאי לבחור את שיטת הטיפול בצורה שרירותית. חשוב להבין שהתמיכה שלכם בילד היא זו שהרבה פעמים תעשה את ההבדל והיא זו שתגרום לו להצליח להתמודד עם הקשיים השונים ולכן גם אתם חייבים להיות מעורבים בתהליך ולא רק בשלב האבחון.