נא להקליד בשורת החיפוש את הפוסט שאתם מחפשים.
חיפוש

בדיקות קרדיולוגיות

מערכת הלב

בדיקות קרדיולוגיות הן בדיקות שנועדו לבדוק את תפקוד הלב. יש מגוון רחב של בדיקות לב שמיועדות לבחון את תפקודו השוטף של הלב ושל המערכות השונות בגוף.

בדיקות קרדיולוגיות

בדיקות קרדיולוגיות הן בדיקות שונות שנועדו לבדוק את תפקודו השוטף של הלב. באמצעות הבדיקות הללו ניתן להגיע למגוון ממצאים שונים, כמו רגישות לתרופות, דלקות שמתפחות בחלקים שונים בגוף ולעיתים גם מחלות בשלבים מתקדמים. יש מספר בדיקות קרדיולוגיות שניתן לבצע במתחם של תל אביב מדיקל סנטר. בין סוגי הבדיקות הקרדיולוגיות הנפוצות כיום, תוכלו למצוא בדיקות אק"ג, אקו לב, ארגומטריה והולטר לב.

בדיקות לב הן בדיקות שמטרידות את רוב האנשים שנשלחים לבצע אותן. חשוב להבין מה המשמעות של כל בדיקה על מנת להוריד את מפלס הלחץ. בדיקות לב נועדו לאמת חששות או להפר חששות בנוגע לכאבים וכשלים שהיו בעבר באזור הלב. כלל הבדיקות שנפרט עליהן בהמשך העמוד הן לא בדיקות פולשניות- הן מבוצעות דרך חוץ הגוף, ולא מוחדר שום דבר לגוף המטופל.

בדיקה מקיפה

סוגי הבדיקות הקיימות בתחום הלב

בדיקות ארגומטריה נועדו לבדוק את מצב הלב בעת פעילות גופנית. מטרת הבדיקה היא לבדוק האם העורקים הכליליים נמצאים במצב תקין. העורקים הכליליים הם העורקים מספקים דם לשרירי הלב בעת פעילות גופנית בעיקר. במידה ויש חשד לבעיה כלשהי, המטופל ייבקש לעבור סדרת בדיקות נוספת.

ישנם מצבים בהם המטופל מתלונן על כאבים או תחושות מסוימות שבעקבותיהן הרופא שולח אותו לבצע בדיקת ארגומטריה: צנתור מעקפים שעבר המטופל בעבר, כאבים בחזה או לחצים בחזה, קשיים נשימתיים או איבוד אנרגיה במהירות תוך כדי קיום פעילות גופנית בסיסית.

בדיקות אק"ג נועדו לבדוק את האותות החשמליים שהלב מפיק. בדיקות אק"ג הן בדיקות שמבצעים בדרך כלל על מנת לקבל נתונים כמו קצב נשימות לדקה, לחץ דם וכדומה. ספורטאים במסגרות תחרותיות נוהגים לבצע בדיקה זו אחת לכמה זמן על מנת לוודא את מצב תקינות הגוף. נהוג לבצע בדיקה זאת גם כאשר קצב דפיקות הלב אינו סדיר או שחשים כאבים מסוימים באזור החזה.

בדיקות אקו לב היא בדיקת אולטרסאונד של הלב. באמצעות הבדיקה ניתן לקבל תמונות נעות של שרירי הלב ושאר חלקי הלב. היתרון בבדיקה מסוג אקו לב, הוא שאין קרינה מייננת כמו בצילומים אחרים (צילום c.t ועוד), ובכך לא עלול להיגרם נזק כלשהו ללב. בדיקה זו מבוצעת אצל אנשים שסבלו בעבר מהתקף לב או מאירועי לב אחרים.

בדיקת הולטר לב נועדה לבדוק את האותות החשמליים בגוף האדם. משך הבדיקה נע בין 24 שעות ל-48 שעות, ולאורך הבדיקה מתועדת הפעילות החשמלית של הלב. באמצעות הבדיקה ניתן לאתר פגמים וכשלים שונים בגוף ולטפל בהם בהקדם האפשרי.

אז מה היה לנו עד עכשיו?
עוד בנושא בדיקות