בעוד שחלק מאיתנו אוהבים את השייק פירות שלהם על הבוקר, חלק אחר מהאנשים בכלל לא מכניס כלום לפה עד שעות הצהריים.
מה יותר טוב ומה פחות? כמובן שבנאדם צריך דלק, ואם כך אז בואו נדבר על אופציות נוספות חוץ משיקים על הבוקר. קבלו צמחי מרפא שיכולים לסייע למצבכם הבריאותי.
אם תשאלו מטפלים אלטרנטיביים, הם יגידו לכם שיש בטבע את כל מה שצריך בכדי להיות אנשים בריאים יותר. ואם תשאלו רופאים שמאנים בדרום אמריקה, הם יגידו לכם את אותו הדבר בדיוק. להגיד לכם בוודאות שהחבר'ה צודקים? אנחנו לא יכולים.
מה שאנחנו כן יכולים לעשות, זה לספר לכם על כך שהמדע כבר מזמן הוכיח שלצמחי מרפא יש סגולות רפואיות מוכחות. בואו נתחיל עם כורכום, שהוא אמנם שורש ולא צמח מרפא, אבל הוא ממש חשוב וכדאי לשלב אותו בתזונה שלכם.
כל מה שצריך לדעת על צמחי מרפא שעשויים להקל משמעותית עליכם
כשפלוני רוצה להרגיש טוב יותר בזמן צינון, פלוני לא פונה אל עציצים מלאכותיים עבור מזור לכאביו. פלוני יפנה אל צמחי מרפא ואל שורשים שהוכחו בתור שורשים עם סגולות מרפא. אנחנו רוצים שתיקחו בחשבון צריכה מסוימת של שורשים כמו כורכום.
כורכום מכיל בתוכו את היכולות להילחם בדלקות ובדלקות פרקים, בצינון ובנזלת ועוד.
בעיקרון, הכי טוב ללכת לסופרמרקט ולקנות שורש כורכום. אתם לוקחים פומפייה ומגרדים את השורש אל תוך כוס תה.
יחד עם דבש ולימון, אתם מקבלים מנה שיש ביכולתה לגרום לתחושות הקלה משמעותיות.
האם שמעתם על צמח המליסה?
צמח מרפא נוסף ששווה להכיר הוא צמח המליסה. מליסה הוא צמח מרפא עתיק יומין, שבו נעזרים בכדי להרגיע ולהרפות את מצב רוחם של אנשים הסובלים מאי-שקט. צמח המליסה פועל באופן ישיר על מערכת העצבים.
בזכות השמנים הארומטיים שקיימים בו, האדם שנחשף לצמח המליסה עשוי לחוות תחושת הקלה מסוימת. אם מדברים על צמחי מרפא, כמובן שחובה להזכיר את הודו. בהודו ישנם ג'ונגלים עתיקי יומין, שבהם מסתתרים שלל צמחים אשר הרפואה האלטרנטיבית נתמכת בהם. למשל, הג'ינסינג ההודי המפורסם.
רפואת המזרח ממליצה בחום על שימוש יומי ולילי בג'ינסינג
ג'ינסינג הודי הוא צמח מרפא שמומלץ להשתמש בו עבור מטרות יומיות וליליות גם יחד.
מצד אחד, הג'ינסינג מסוגל להמריץ את האדם ולגרום לו לתחושת ערנות. מצד שני ובשימוש לילי, הג'ינסינג מסוגל להרפות את האדם ולהזרים בו תחושת רוגע המובילה לשינת ישרים.
בסופו של דבר, בטבע ישנם צמחים מסוגים באמת רבים, אבל יהיה חשוב תמיד גם להתייעץ עם רופא קונבנציונאלי.
בשורה התחתונה, אל תסתמכו על מידע שאתם קוראים באינטרנט. אם חלילה אתם לא חשים בטוב, ההמלצה הגורפת היא פנייה לייעוץ רפואי. במקביל, תוכלו גם להתייעץ עם מרפא אלטרנטיבי.