נא להקליד בשורת החיפוש את הפוסט שאתם מחפשים.
חיפוש

3 סיבות לביצוע ניתוח כפתורים

אוזן קטנה

ניתוח כפתורים הוא ניתוח אשר נפוץ מאוד לבצע אותו בתחום רפואת הילדים. הניתוח עצמו כולל שימוש בצינורות פלסטיק זעירים, המכונים כפתורים, אשר מושחלים דרך עור התוף אל תוך האוזן התיכונה. הכפתורים הללו נועדו לאפשר ניקוז של נוזלים הכלואים באוזן התיכונה, ולייבש אותה. פעולת ניקוז הנוזלים והייבוש היא חיונית כדי למנוע דלקות, ועל מנת לאפשר שמיעה תקינה.

 

מניעה של ירידה בשמיעה

אחת מהסיבות הנפוצות ביותר לביצוע של ניתוח כפתורים, היא מניעה של ירידה בשמיעה. האוזן שלנו מורכבת ממספר חלקים. עור התוף קולט תנודות זעירות של האוויר, ומשדר אותם אל תוך חלל האוזן התיכונה, שם דרך עצמות זעירות הרעידות עוברות אל תאי עצב מיוחדים המתרגמים אותם לקולות אשר קולט מוחנו. כאשר האוזן התיכונה, הנמצאת מעבר לעור התוף, מלאה בנוזלים, היכולת להעביר את הקולות נפגעת משמעותית. עור התוף נועד להעביר תנודות של אוויר, וכמו שכאשר צוללים קשה מאוד לשמוע ולפרש קולות, כך כאשר האוזן התיכונה מלאה בנוזלים התוצאה היא חירשות חלקית. לעיתים, הנוזלים המצטברים בחלל האוזן התיכונה נספגים ללא טיפול, ולכן הצוות הרפואי לרוב ימליץ על מעקב במשך מספר שבועות או חודשים, ורק לאחר שנראה שהמצב לא משתפר יתבצע הניתוח.

 

מניעת דלקות אוזניים חוזרות

חללים סגורים בגוף, הוא מקום מזמין להתיישבות של חיידקים הגורמים דלקות. כך לדוגמא, מתרחשות דלקות בכיס המרה, במעי, או בשלפוחית השתן. כאשר חלל האוזן התיכונה מלא בנוזלים, האוזן הופכת למקום מזמין להתיישבות של מזהמים וחיידקים שונים. באופן טבעי, נוזלי האוזן התיכונה אמורים להתנקז אל תוך חלל האף. לעיתים, הצינור אשר אמור להוליך את הנוזלים חסום, או שקצב הייצור שלהם מהיר מהרגיל, והאוזן התיכונה למעשה מוצפת זמן רב. ניקוז של הנוזלים הללו, הוא חיוני כדי לאפשר מניעה של דלקות חוזרות באוזניים. דלקות חוזרות באוזניים גם הולכות ומחמירות עם הזמן, מאחר והפגיעה בשכבה התאית המגנה על החלל, מאפשרת התיישבות של חיידקים כמו פסאודומונאס.  ההשפעה שלהם על חלל האוזן הרסנית, וקשה מאוד לטפל בהם באמצעות אנטיביוטיקה בגלל עמידות על בסיס גנטי, ובגלל נטייתם לגדול במושבות ולהגן זה על זה. ניתוח כפתורים יכול למנוע את החמרת הדלקות, ולמנוע כאב רב וביקורים חוזרים בבית החולים.

 

התפתחות שכלית תקינה

עבור ילדים קטנים, אשר טרם השלימו את ההתפתחות המוחית שלהם, פגיעה ביכולת החישה של האוזן יכולה בהחלט להוביל לפגיעה בהתפתחות השכלית התקינה. המוח למעשה גדל ללא אחד מהגירויים המרכזיים ביותר, ולכן הילד צפוי לאחר משמעותית בהתפתחות כישורי ההבנה והתקשורת שלו עם הסביבה. ניתוח כפתורים מאפשר החזרה מלאה של גירוי השמיעה אל הילד, אך יתכן שייקח זמן עד שהוא ישלים את הפערים, כאשר המהירות תלויה במשך הזמן בו האוזניים שלו היו חסומות בנוזלים.

אז מה היה לנו עד עכשיו?
עוד בנושא טיפולים