נא להקליד בשורת החיפוש את הפוסט שאתם מחפשים.
חיפוש

4 מצבים רפואיים שמצריכים אולטרסאונד בטן

2

יש כל מיני מצבים רפואיים שגורמים לרופאי המשפחה למסור הפניות לאולטרסאונד בטן. מדריך זה עולה לאתר, כדי לרכז את 4 המצבים הרפואיים הנפוצים ביותר. הישארו כאן ותגלו מהם המצבים הללו? ומה חשוב לדעת אודותיהם?

 

אולטרסאונד בטן – מה זה?

נפתח תחילה בהסבר קצר אודות הבדיקה שלשמה התכנסנו, כדי שתוכלו לדעת לשם מה היא נועדה ואיך היא מתבצעת. נציין שמדובר בבדיקת דימות שמאפשרת להביט באיברים הפנימיים שלכם תוך שימוש בגלי קול ותדרים גבוהים. בדיקה זו מתבצעת במכונים רפואיים מוסמכים ובסיומה, ניתן לקבל תמונה מלאה של מצב האיברים הפנימיים.

נדגיש שיש יתרון משמעותי לבדיקה זו על פני בדיקות בטן אחרות (לדוגמא: רנטגן ו – CT). שכן, היא אינה חושפת את המטופלים לקרינה, כך שהיא נחשבת לבטוחה מבחינה בריאותית. כעת אתם מכירים במידע הבסיסי, כך שניתן להציג בפניכם את 3 המצבים הרפואיים שמצריכים את הבדיקה.

 

מצב ראשון: זיהום בטני

מטופלים רבים מתלוננים על כאבי בטן חזקים שמקשים על התפקוד היומי. אלה עשויים לבוא לידי ביטוי בעקבות זיהום שנוצר באחד או יותר מהאיברים הפנימיים, לדוגמא: כיס מראה, כליות או קיבה. מצבים שכאלה מצריכים ביצוע בדיקת אולטרסאונד בטן שתאפשר למצוא את מקור הזיהום ולהעריך את חומרתו.

מושג אולטרסאונד בטן

מצב שני: פגיעה טראומתית

מטופלים רבים מופנים לביצוע בדיקת אולטרסאונד בטן לאחר שהם חוו פגיעה טראומטית בחלל הבטן. תרחיש מסוג זה מחייב בדיקה מעמיקה של האיברים הפנימיים, כדי שניתן יהיה לבדוק אם אירעה פגיעה כלשהי. חשוב לציין שבדיקה זו מאפשרת לאתר בקלות את הפגיעות שאירעו ברקמות של האיברים הללו.

 

מצב שלישי: גידולים סרטניים

לעיתים עולה חשש להתפתחות של גידול סרטני באיברים הפנימיים של הבטן. תרחיש זה מצריך קבלת הדמיה של חלל הבטן, כדי שניתן יהיה לבדוק אם אכן קיים גידול. חשוב לציין שהאולטרסאונד מתבצע כבדיקה ראשונית שמגלה אם יש צורך בלקיחת ביופסיה בהמשך. במרבית המקרים, מתגלים גידולים ממאירים או לא ממאירים תוך ביצוע בדיקה זו שכוללת הדמיית גלי קול.

 

זרימת דם לא תקינה

כאמור, בדיקת האולטרסאונד מתבצעת תוך שימוש בגלי קול. אלה מאפשרים לבחון את זרימת הדם בגוף. לכן, נהוג לבצע את הבדיקה במצבים שבהם יש חשש לאי ספיקת דם תקינה (כלומר, שהדם לא זורם כראוי לאחד או יותר מהאיברים שנמצאים בבטן).

 

לסיום

עד כאן המדריך שהציג את 4 המצבים הרפואיים שמצריכים הפנייה לבדיקת אולטרסאונד בטן. כעת אתם מכירים בהם מקרוב, כך שנותר לכם רק לפנות לרופא המשפחה שיבחן את התסמינים שמהם אתם סובלים. סביר להניח שתופנו לאחר מכן לביצוע הבדיקה, במידה ותתגלו כמי שסובלים מזיהום בטני, פגיעה טראומתית, גידולים סרטניים ואי ספיקת דם תקינה בבטן. נאחל בהזדמנות זו שתהיו בריאים ושלא תצטרכו לבצע בדיקות רפואיות נוספות מלבד זו.

צילום אולטרסאונד בטן

אז מה היה לנו עד עכשיו?
עוד בנושא אבחונים ובדיקות