נא להקליד בשורת החיפוש את הפוסט שאתם מחפשים.
חיפוש

3 דברים שחשוב לבדוק בזמן ההיריון שלך

3 דברים שחשוב לבדוק בזמן ההיריון שלך

תקופת ההיריון היא תקופה ייחודית ויוצאת דופן בחייה של אישה, בחייה של משפחה. במהלך ההיריון חשוב להקפיד על שגרה בריאה ועל רצף של בדיקות נדרשות עבור האם ועבור העובר. במקביל, חשוב מאוד להקפיד ולבדוק גם את מצבה הנפשי של האם לעתיד ואת מוכנותה לקראת התקופה המרגשת והמאתגרת בחייה וכמובן שאל לנו לשכוח ממערכת היחסים של בני הזוג שעומדת לפני מהפך בעת הפיכתם להורים.

 

תשעה ירחי לידה

על פי המומחים לפריון, הריון ובריאות האישה, חודשי ההיריון הם תקופה מרגשת מאוד ולעתים קרובות גם מבלבלת. בזמן שהעובר מתפתח בתוך הרחם והופך מצבר תאים לתינוק, שינויים פיזיים ושינויים הורמונליים מתרחשים אצל האישה ההריונית והיא צריכה להתמודד עם שינויים רבים ועם החלטות חשובות, תוך כדי כל אלה.

חשוב לזכור שמהלך ההיריון הוא תקופה שבה ניתן להתכונן לקראת הבאות ולהשתדל לצמצם למינימום את הסיכונים האפשריים במצב כזה, לבריאות האם והתינוק, למצבה הנפשי של האם לעתיד ושל מערכות היחסים שקיימות ועומדות לקראת שינוי מהותי.

תשעה ירחי לידה

1 – בריאות האם והעובר

בריאות האם והעובר הוא הדבר המשמעותי והחשוב ביותר לבדיקה לאורך תקופת ההיריון. הפרוטוקול של בדיקות לנשים בהריון קבוע ורחב וכולל בדיקות סקר גנטי ובדיקות סקר למחלות זיהומיות, בדיקות הורמונליות שמוודאות את התפתחותו התקינה של ההיריון ובדיקות כלליות כמו בדיקות דם ושתן שבעזרתן עוקבים אחרי בריאותה של האם, במהלך ההיריון.

לאורך ההיריון, מוזמנת האם לעתיד גם לבדיקות שמתייחסות באופן ספציפי לבריאות העובר: ישנן סקירות ובדיקות שמטרתן לזהות מראש מומים מולדים, במקביל נעשות בדיקות של הדם העוברי וכן מתרחש מעקב צמוד אחר התפתחותו של העובר, באמצעות בדיקות אולטראסאונד.

 

2 – בריאות הנפש של האם לעתיד

הריון הוא תקופה שעלולה להיות מאופיינת בבלבול ובלחץ ולהשפיע גם על מצבה הנפשי והרגשי של האם לעתיד, בנוסף, השינויים ההורמונליים שמתרחשים במהלך ההיריון עלולים גם הם להשפיע על בריאות הנפש.

כדי להקפיד לבדוק את מצבה הנפשי של האם לעתיד, חשוב לדאוג מבעוד מועד למעגל תמיכה, למקום בטוח שבו תרגיש האם לעתיד בנוח לחשוף את רגשותיה, להתמודד עם החרדה לקראת הלידה ולקראת תפקידה החדש כהורה לתינוק שעומד לבוא לעולם. במידת הצורך, כדאי לבדוק גם אפשרות של טיפול פסיכולוגי לאורך חודשי ההיריון, בתדירות הנדרשת.

2 - בריאות הנפש של האם לעתיד

3 – זוג הופך למשפחה

הלידה מתקרבת וכבר ברור מאוד שהכול עומד להשתנות. אבל לקראת השינוי העצום שמתרחש עם לידת התינוק חשוב לבחון את מערכות היחסים הקיימות במשפחה – גם מבחינת הזוגיות של ההורים ושמירה על מרחב זוגי תקשורתי ומתפקד, גם לאורך ההיריון וגם בתקופת הלידה ובתקופה שמיד לאחריה.

בנוסף, אם לא מדובר על ילד ראשון, חשוב גם לבדוק את מצב מערכת היחסים של ההורים על הילדים הקיימים, לשוחח איתם על השינוי הקרב, לערב אותם בתהליך ולוודא שאף אחד לא נמצא במצוקה בעקבות הלידה הממשמשת ובאה.

 

לסיכום

לקראת לידה יש צורך בבדיקות: מנינו כאן את החשובות שבהן – על המצב הבריאותי של האם ושל התינוק, על מצבה הנפשי של האם לעתיד ועל מצבן של מערכות יחסים קיימות, שעומדות בפני שינוי.

אז מה היה לנו עד עכשיו?
עוד בנושא הריון ולידה